Jdi na obsah Jdi na menu
 


dort skalka

Upečeme ovál. Naplnime krémem

 

dscf4903.jpg

Na něm si pomocí špejlí vytýčíme tvar,kolem kterého chceme korpus oříznout. Samozřejmě, že si tento tvar můžeme i překreslit na papír.

 

dscf4907.jpg

Takto vypadá vyříznutá část.

 

dscf4910.jpg

Seříznutý zbytek použijeme k doplnění tvaru skalky, aby nám vznikla hrana

 

dscf4919.jpg

Takto vypadá korpus po nakrémování

 

dscf4915.jpg

Obarvenou hmotu, já použila smartflex - netopí se v létě, rozválíme a nakrájíme jak chceme, nejlepší je tvar obdélníků a kolem dortíku z nich uděláme zídku. Můžeme je ještě dotvarovávat prsty, aby do sebe lépe dosedaly. 

 

dscf4922.jpg

Zvrchu posypeme nastruhanou čokoládovou polevou (ze sáčku) - poleva se nerozpouští v horku tak rychle jako čokoláda. Tímto vytvoříme imitaci hlíny