Jdi na obsah Jdi na menu
 


návod na vyplétání košíku

 

 

ruzicky.gif

 

 

 

dscf1.jpg


Promazaný korpus kónicky seříznete, nakrémujete a na okolo horního obvodu uděláte lem z punčoviny a a ten také potřete krémem.

 

dscf2.jpg  

Vyválíte marcipán, nařežete si pomocí nože na pizzu pásky, které budou asi o 4 cm delší než je výška dortu. Šíři pásků si můžete zvolit jakou chcete. Tyto pásky potom pravidelně rozmístíte okolo obvodu – já začla : dva proti sobě, pak do poloviny těch polovin, opět do poloviny čtvrtek a do poloviny osminek – tyto pásky pomocí nože jemně zasuneme pod korpus.

 

dscf4.jpg

dscf5.jpg

dscf6.jpg

Začínáme oplétat – nachystáte si delší pásky, opět záleží na vás, jakou zvolíte šíři. Oplétáme způsobem podle obr. 4, 5 a 6. Pokud potřebujeme pásek napojit, je vhodnější to udělat, tak, abych spojily pod kolmým páskem – nebude to vidět. Taktéž tímto způsobem i ukončujeme spojení  jedné propletené řady.

dscf7.jpg

 

 

masle.gif