Jdi na obsah Jdi na menu
 


burizonová hmota - RKT – rice crispies treats

 

ruzicky.gif

Hmota vytvořená - předpokládám z burizonů, nevím, jakou by ještě v cizině mohli mít upravenou rýži, která by se na toto hodila. Já ji dělala z 1 hrnku burizonů, které jsem si  rozemlela v robotu  – nerozemleté burizony tvoří hrbolatý povrch. Na pánvičce jsem rozpustila jedno balení marschmellow bonbonů –  má 90g – pozor, děsně se to lepí a po rozpuštění – vznikne z toho jakoby žvýkačka - jsem přidala burizony – množství burizonů je pouze orientační. Je možno přidat trošku oleje. Z této hmoty se dá pak tvarovat hlava, krk – je lehčí než marcipán a je jedlá. Je nutné hmotu dobře zpracovat, aby se burizony s marschmellow stejnoměrně smíchaly – opět upozorňuji, že je to lepící děs. Je dobré si ruce neustále umývat a sušit, pak to není tak strašné. Na cakecentral doporučují dvě možnosti jak tuto hmotu potáhnout – bud obalit dvěma vrstvami marcipánu nebo potřít čokoládou – já udělala to druhé. Marcipán na čokoládě nedržel a navíc čokoláda jemně povolovala, takže jsem musela dávat pozor, aby marcipán nebyl čokoládový. Nakonec jsem musela čokoládu potřít jedlým lepidlem, aby na ni marcipán držel.
 Recept z ruských stránek:
 43 g másla rozpustíme, do toho dáme 280 g marschmelow bonbonu a necháme to celé opět rozpustit. Pak přidáme 6 hrnků burizonů a pořádně promícháme. Do nádoby s potravinářskou folii toto vysypeme a poté můžeme použít na vykrajování různých tvarů, nebo natvarujeme rukama. Ruce při modelování musíme potřít máslem -  lépe je 100%tukem (na to přišla aero-orion), nebo se hmota hodně lepí. S touto hmotou se pracuje lépe, než z hmotou tvořenou podle cake central

dscf5875.jpg

 
 
 

masle.gif