Jdi na obsah Jdi na menu
 


čoko mmf hmota

 Chtěla bych tímto poděkovat  Zuzu Dubaj Kostial za svolení uveřejnit recept

 175 g marschmelow bonbonu, stačí i ty obyčejné z Lidlu

100 g hořké čokolády z Lidlu ( té 200g)

 asi 120 až 130 g mletého cukru

Čokoládu nalámeme na kousky a společně s mmf bonbony dáme rozehřát do mikrovlnky na plný výkon. Nejprve na 30 vteřin, pak promícháme a opět na 30 vteřin. Když je vše rozpuštěné (čokoláda se rozpouští poslední, tak na to nasypeme mletý cukr,smícháme s cukrem vařečkou - neberte to do ruky, je to šílený lepidlo. Necháme zchládnout. Poté namažeme ruce jemně máslem - hmota se pak na ně nepřilepí a prohňácáme na válu. V případě potřeby přidáme cukr, ale už opatrně. Hmotu rozvalujeme na kukuřičném škrobu    - i ten pomůže, aby lepila co nejméně. Hmota je natolik pružná ( i další den, kdy byla ponechána na kuchyňské lince), že s ní lze potahovat i minidortíky