Jdi na obsah Jdi na menu
 


korpus podle Libušky ( výborný a pevný)

5. 6. 2014

Tímto děkuji Libušce Začalové za možnost recept zveřejnit.

Zde je originální recept a na stránkách najdete spoustu dalších rad, inspirací, 

Já tento korpus použila na minidortíčky. Hledala jsem jiný než mramorový, protože ten byl velmi křehký. Korpus je krásně pevný, porovitý a chuťově vynikající. A také použijeme jen jednu nádobu na šlehání

 

Dávka na jedno vejce ( z té si lehce přepočítáte dávku na počet vajec)

1 vejce

40 g cukru krystal

40 g mouky hladké i polohrubé (1:1, může být i jiný poměr, z hladké je prý korpus pevnější)

1 polévková lžíce oleje ( Libuška to kombinuje s vodou, viz originální recept)

Začneme šlehat bílky, jakmile se změní konzistence na hustou bílou, přidáme cukr a šleháme dál do sněhu. Pak postupně zašleháme žloutky, po nich olej.  Pak ručně vmícháme mouku. Já snížila obrátky robotu a jemně zašlehala mouku. OPRAVDU SE NEPOUŽÍVÁ PRÁŠEK DO PEČIVA.

Mám troubu Ariston, ve které peču na 150 st ( cukrářky běžne v jiných v jiných značkách pečou ba 170) na horkovzduch.

Na jeden plát 30 x 30 cm jsem potřebovala korpus z 5 vajec