Jdi na obsah Jdi na menu
 


jahodový ( ovocný) krém

2. 6. 2014

 používám nejraději mražené jahody, krém je pikantnější, ale lze jej dělat i ze sirupu, kompotu.

- 350 g jahod rozmixujeme a doplníme do 500 ml vodou ( to stejné uděláme s kompotem  a pokud použijeme sirup, tak stačí 1 deci - doplnit vodou do 500 ml, jinak je moc sladký). Pokud chceme použít jiné ovoce, tak pozor na maliny, těch stačí 250 g

-  použijeme 60 g zlatého klasu , je lepší než pudink, ten svaříme s ovocem (sirupem)

vyšleháme dvě másla, do nich zašleháme ovocnou směs a podle chuti osladíme cukrem

 Na hotový krém dávám klidně potah - montanu, Smartflex, čokommf hmotu, pastu damu ( pozor pasta dama sice neteče, ale má tendenci se rosit)