Jdi na obsah Jdi na menu
 


perník, který lze použít jako korpus

 Uvedu zde dvě perníková těsta, obojí lze použít jako korpus a obojí jsou vynikající. Recepty jsem čerpala z netu, první byl odvysílán v televizi

Perníkové muffiny

http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pernikove-muffiny-19-10-2011.html

kokos, který je v originálu receptu, nedávám a muffiny peču v silikonové formě, takže není potřeba formu vymazávat 

Změníla jsem náplň, kterou mám vyzkoušenou a je vynikající

 

120 g cukru moučka, 120 g jemne mletých oříšků - kupuji je v Tescu, 80 g kandované pomerančové kůry, 1 vejce a 1 žloutek, 20 g solamylu. Náplně stačí i polovina.

Perník lze v pohodě péci i na plechu, který jsem vymazala sádlem a vysypala moukou

U dortu vodní mlýn jsem z něj dělala základnu

Perníkové kostky

170 g medu 

180 g cukru moučky

520 g hladké mouky

110 g másla

2 žloutky

1 vejce

1 polévková lžice jedlé sody

1 polévková lžíce kakaa

 1 lžíce polévkova skořice 

1 čajová lžička koření do perníku

Těsto zadělávám v pekárně, je nutné ho nechat odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc. já jej dám do mikrotenového sáčku

Před pečením rozválíme tak na 4 mm a vykrájíme čtverce  o velikosti 3,5 cm, které naplníme výše uvedenou náplní a na čtverec přiložíme druhý. Pak dáme péct , já peču na 150st asi 13 minut, ale protože každá trouba peče jinak, musíte to vyzkoušet. Po upečení a schladnutí kostky počokoládujeme.

 Tento recept jsem použila u vodního mlýna na domek - jen místo kostek jsem vyřezávala základ 21 x 11 cm. Toto jsem pak slepovalamalinovým džemem.

Požila jsem oba recepty, nemohla jsme se rozhodnout, který perník udělat, obojí jsou opravdu moc dobré a každému chutnají.

Perníky lze i zamrazit - mám to vyzkoušeno - v mražáku byly 5 dní, jen je nutno je zabalit do alobalu a igelitového sáčku. Kostky nebo tvar, který budeme péct, od sebe oddělíme pečícím papírem