Jdi na obsah Jdi na menu
 


punčovina

 

ruzicky.gif

Jedná se o hmotu, kterou použijete k dotvarování dortíku - ať už třeba k vytvoření krajiny, kopců, údolí, nebo i k dorovnání nižší strany, aby dortík nebyl křivý. Časem příjdete, na co se vše dá  použít. Stačí na ni zbytky korpusu, nebo musíte upéct jakýkoli piškot - záleží na tom, jaké množství budete potřebovat. Toto dáme do mísy, přidáme v malém množství krém a pikantní jam, nebo marmeládu. Celé promícháme, piškot musí být dobře rozmělněný a hmota poměrně hustá. Podle chuti a potřeby přidáváme opět krém, jam, nebo, když je to vše řídké tak piškot. Někdo přidává i rum - já ne, kvůli řidičům v rodině

 

Příklad využití punčoviny - navýšení okraje u tohoto dortíku

 

 

dscf1.jpg

TIP: pokud budete dortík potahovat světlým nebo nebarveným marcipánem, je vhodné mít světlou punčovinu, jinak může prosvítat

  

masle.gif